2015/06/02

Zubato je, škaram nije…


Petar Žanetić sa ulovljenom štukom


Ribolov je velika strast pa gdje god da ste težite prilagođavanju, odnosno tražite dostupne vode, vrste i ribolovne tehnike.
Naš drugar Petar Žanetić, tako je privremeno, dok ne ode na godišnji odmor i dohvati se plavoga Jadrana i Korčule zamijenio lignje, zubace i gofove – štukama.
Krenulo je sa manjim komadima...
...koje znaju od nervoze da grizu i na suvom
U blizini Briža, gdje živi, tražio je neku vrstu ribe, predatora koja će malo udariti po adrenalinu prije nego zubonje počnu krzat ruke na višku panulu....
Kad već njemu dostupne belgijske lokacije nijesu bile baš pogodne za ganjanje brancina spining opremom – štuke su se pokazale dobitna kombinacija.
Lovi ih na malom jezeru koje ima strogi režim ribolova i ograničen broj ribolovaca.
Pravi ambijent za jezerski spining
-Za sve vrste važi primjena uhvati i pusti metoda, dozvola je 50 eura godišnje plus dodatnih 25 eura koji se izdvaja za mlađ.
Barbless improvizacija
Sajla vobler čuva...
...a kliješta prste
Za predatore, štuku i smuđa morate imati kliješta za skidanje varalica, praktikuje se barbless udica, odnosno trokuka bez povratnih kuka, a lovi se raznim tehnikama, ali je meni varaličarenje postalo jako interesantno – kaže Pero.
Kao svaka voda, treba je „pročitati“, a nakon nekoliko fulanja i izlazaka bez ribe, ušao je u štos i krenule su zelene slatkovodne „barakude“.
Zbilja, liče, samo što negdje upravo škarmove zovu morskom štukom. Uživajte i fotografijama i ulovima.



C&R

I ponovo pliva
Oprema:

Shimano Speedmaster 270MH
Rarenium 4000 FA
PP 10 lbs
Predvez sajla dragon 20 lbs
Varalice – jointed rapala, husky, silikonski šedovi...  

Nema komentara:

Objavi komentar