2014/11/26

Veliki gof na laganu opremu

Pravi trofej za light jigging
Kolega Peđa Pavićević Furo iz Bara prije nekoliko dana ostvario je fenomenalan ulov na relativno laganu opremu – koristio je pribor za light jigging i nakon četrdesetak minuta borbe iščupao pozamašnog gofa od 28 kilograma. Iako je pribor bio namijenjen arbunima, kantorima i pagrima, udice je spopala prava beštija i san svakog ljubitelja ove ribolovne tehnike.
-Na toj poziciji znali su da se jave manji gofovi i pagrovi. Pribor, prvenstveno štap i varalica, bili su prilagođeni upravo njima. Nakon nekoliko takvih primjeraka uslijedio je udarac na inchiku koji se čekao: štap, koji se inače prilično savija i pod pagrom od kila, pokazao je da ima dobru kičmu. Pomislio sam da se radi o krupnom zubacu jer je Blue fin stopiran pri samom dnu, sve dok se riba nije odlijepila iz mjesta. Ubrzo je počela da vuče svom silinom i bilo je jasno da nije zubonja…
Zbog manjih udica i laganije opreme morao sam da "doziram" svaki pokret, nije bilo mjesta forsiranju krupnog plijena. Mnogo puta sam uspijevao da "ispumpam" ribu po 15-20 metara od dna, da bi ona potom u samo jednom drilu vraćala moju prednost – priča Furo za Lures Way.
Pavićević nije gubio prisebnost i borbu je, na koncu, priveo u svoju korist: gof je isplivao miran kao jagnje, a onda je završio na pajolama. Sa njih na fotografiji.         
                                        
Nakon 40 minuta, gof se predao
Oprema:
varalica inchiku Hots Blue fin 120 gr,
štap Team Cormoran jigging 50-100 grama,
Mašinica Shimano exage FB 10000,
upredenica 40 libri made in Corea
fluorokarbonski predvez Daiwa f tournament 0,45 mm

3 komentara:

  1. Dobro je to odradio...špaga je ok, FC je brutalno slab...u biti ja sam mišljenja da ekipa generalno lovi na predimenzioniranu opremu, kao da svi očekuju ribu od 100kg :-)
    Na ovu opremu je ovo ulov i dril za pamćenje, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlican ulov ,vidim da je rola Shimano Exage FB 10000 ,tu rolu hvale puno njih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tom cjenovnom rangu sasvim solidna makina; prema dostupnim izvještajima / dosta ribolovaca na Jadranu je koristi (kao i noviju FC) upravo kao jeftiniju alternativu za jigging.

      Izbriši